ROTTERDAM – Rotterdam voert vanaf 1 januari betaald parkeren in op het Noordereiland. Met het oog daarop zijn de Prins Hendrikkade en de Maaskade  inmiddels toegevoegd aan de parkeersector voor binnenschippers, sector 97. Dat betekent dat schippers met zo’n vergunning en/of de speciale bezoekerspas ook op die kades mogen te parkeren. 

 

Rotterdam kent voor schippers die er havengeld betalen een speciale schippersvergunning waarmee ze op zo’n vijftien kades/straten rondom havens kunnen parkeren. Die vergunning kost op dit moment, net als een bewonersvergunning 9,60 euro per maand. Uiteraard wordt wel streng gecontroleerd of de naam van de schipper en het kenteken van zijn auto horen bij een schip dat regelmatig in Rotterdam ligt en daar havengeld betaalt. Voor schippers die niet zo vaak in Rotterdam komen, is een bezoekersvergunning interessant. Daarmee kun je in diezelfde sector 500 uur per jaar tegen een zeer gereduceerd tarief parkeren. Die parkeerkosten worden dan achteraf van je bankrekening afgeschreven. Beide vergunningen kun je aanvragen via Steunpunt Binnenvaart (info@steunpuntbinnenvaart.nl of 0620-112 319).

Via deze link 'informatievel-parkeersector-97-Binnenvaartschippers.pdf' is ook te zien waar de speciale schipperspas geldig is.